Заява УАЮ щодо терористичних атак на Державу Ізраїль

2023-10-12

 

 

Українська асоціація юдаїки з великим болем сприйняла криваві події, що почалися в Ізраїлі 7 жовтня і відбуваються дотепер.

Ми категорично засуджуємо терористичні дії руху ХАМАС і тих, хто стоїть за ними. Ці дії жодним чином не можуть бути виправдані прагненням палестинських арабів мати власну державність, а лише дискредитують палестинський рух в очах цивілізованого світу.

Численні напади на мирних ізраїльтян, тортури, викрадення й варварські вбивства жінок і чоловіків, літніх людей, дітей — це ганебні прояви екстремізму, заперечення засад гуманності, результат багаторічної пропаганди серед палестинських арабів ідеї знищення Держави Ізраїль і заохочення до чужих сучасному ісламу актів терору. Не меншу огиду викликають у нас заклики ХАМАСу до глобального антисемітизму, заохочення цією організацією єврейських погромів по всьому світу.

Українцям, як нікому нині, до болю знайомі жахіття, які сьогодні переживає Держава Ізраїль, її демократично обраний уряд і народ країни. На наше переконання, жодному тероризму не може бути місця у цьому світі. Ті, хто його вчиняє, як-от ХАМАС, Іран або Російська Федерація, мусять бути засуджені й жорстко покарані.

У ці дні всі ми думками й молитвами єднаємося з нашими друзями в Державі Ізраїль, зокрема колегами, які працюють у царині єврейських студій. Висловлюємо глибоке співчуття рідним і близьким загиблих. Сподіваємося на швидке одужання поранених і повернення додому захоплених терористами заручників.

!עם ישראל חי