Публічна лекція Віталія Черноіваненка «Академічна юдаїка в Україні» (1 квітня 2019)

 

Chernoivanenko

Українська асоціація юдаїки, магістерська програма з юдаїки в НаУКМА та центр юдаїки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запрошують 1 квітня о 16:00 на лекцію Віталія Черноіваненка «Академічна юдаїка в Україні, або Навіщо українцям вивчати євреїв».

Єврейські студії або юдаїка для сучасної України є доволі молодою галуззю знань. Однак не зовсім новою. У першій половині ХХ сторіччя здійснювалися спроби досліджувати єврейське минуле і єврейську спадщину українських земель. Ці починання, проте, було перервано у сталінські часи. Після здобуття Україною незалежності з’явилася змога відновити повноцінне студіювання єврейської історії, культури, релігії тощо. В університетах було започатковано навчальні програми та центри юдаїки. Суттєво зросла кількість дослідників, зацікавлених у вивченні багатої єврейської спадщини України та єврейської цивілізації в цілому. Про єврейські студії як галузь, її особливості, здобутки та перспективи розповість науковець, один із лідерів української академічної юдаїки Віталій Черноіваненко.

Про лектора:

Віталій Черноіваненко – президент Української асоціації юдаїки, науковий співробітник Інституту сходознавства імені А. Ю. Кримського НАН України, співкерівник магістерської програми з юдаїки на кафедрі історії в НаУКМА, головний редактор журналу «Judaica Ukrainica».

Лекція відбудеться у понеділок 1 квітня 2019 року о 16:00 у приміщенні центру «Gedankendach» (Чернівці, вул. Коцюбинського 2, ЧНУ ім. Юрія Федьковича, корп. 5, ауд. 149 (конференц-зала)).

Після лекції відбудеться коротка презентація діяльності Української асоціації юдаїки.

Подія на Фейсбуці.