Публічна лекція Юрія Радченка й Сергія Гіріка «Голокост на українсько-білорусько-польському прикордонні» (23 червня 2019)

Lecture

 

Українська асоціація юдаїки, магістерська програма з юдаїки в НаУКМА та єврейський центр «Халом» запрошують 23 червня о 18:30 на лекцію Юрія Радченка й Сергія Гіріка «Голокост на українсько-білорусько-польському прикордонні», що відбудеться в рамках науково-популярного лекторію УАЮ «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності».

У роки Другої світової війни землі України, Білорусі й Польщі стали епіцентром нацистських злочинів проти людства. На прикордонні цих країн у різні періоди історії Голокосту було використано всі технології переслідування і знищення євреїв: погроми за участю місцевого населення, створення гетто та масові розстріли. На сучасному українсько-польському кордоні знаходився один із таборів смерті — Белжець.

Лектори спробують пояснити, що відрізняло Катастрофу на цих теренах від тогочасних подій у Центральній і Східній Україні та Західній Європі.

Про лекторів:

Юрій Радченко — кандидат історичних наук, директор Центру дослідження міжетнічних відносин Східної Європи. Досліджує історію Голокосту в Україні і, зокрема, участі в Голокості колабораціоністських формувань.

Сергій Гірік – кандидат історичних наук, учений секретар Української асоціації юдаїки, старший науковий співробітник Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Викладає курси «Історія євреїв України», «Українсько-єврейські взаємини у ХХ столітті» й «Історія антисемітизму та Голокосту» на магістерській програмі з юдаїки в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Лекція відбудеться в неділю 23 червня 2019 року о 18:30 у приміщенні єврейського центру «Халом» (вул. Казимира Малевича 86-о, ауд. 302).

Вхід безкоштовний, форму для реєстрації розміщено за посиланням.

Реєстрація триває до 22:00 22 червня.

Подія на Фейсбуці.

Лекторій Української асоціації юдаїки відбувається за сприяння Голландського єврейського гуманітарного фонду.