Допоможи Україні в її боротьбі за свободу! Заява УАЮ

2022-02-28

 

 

Шановні колеги, дорогі друзі!

Російська Федерація брутально напала на мирну демократичну європейську країну — Україну. Країну з тривалою історією державності, що сягає корінням у часи середньовічної Давньої Русі і століттями виборювала свою незалежність, зокрема від Російської імперії і Радянського Союзу. 30 років тому Україна нарешті проголосила свою незалежність. Але сьогодні вона знову має доводити своє право на вільне існування, право бути незалежною, право самостійно визначати як їй жити. На все це зазіхнула сучасна Росія на чолі з диктатором і тираном Путіним. 

Пам'ятаймо, що нинішня боротьба українців — це ще й боротьба за вільний демократичний світ, за права людини, за прогрес. Ми, українські науковці, зокрема в галузі єврейських студій (юдаїки), не бажаємо повертатися в новий Радянський Союз під проводом Росії, у темні часи, коли юдаїка перебувала під фактичною забороною, а наука піддавалася нещадній цензурі. 

У цій важкій ситуації, в умовах війни, Українська асоціація юдаїки теж не стоїть осторонь подій. Члени і членкині УАЮ (у тому числі президент УАЮ) допомагають обороні Києва та інших міст, працюють волонтерами. Є серед нас і ті, хто був змушений залишити свої домівки, рятувати своїх маленьких дітей. УАЮ збирається допомагати нашим членам, що мають нагальні потреби і стикаються з різними проблемами, як тільки зможе.

Ми, УАЮ, надзвичайно дякуємо всім колегам, центрам, асоціаціям, що працюють у сфері юдаїки. Ваших листів підтримки багато, ваш голос чути. Ми, зокрема, дякуємо за лист підтримки від друзів із Європейської асоціації юдаїки.

Ми закликаємо весь вільний демократичний світ усіляко підтримати сьогодні Україну, її людей, її захисників! 

Кожен із вас може допомогти! 

Національний банк України відкрив спеціальний рахунок для допомоги армії. Реквізити в різних валютах можна знайти тут.

Крім того, підтримкою України займаються численні ініціативи в Україні й за кордоном, а список перевірених фондів можна знайти на сайті Міністерства культури й інформаційної політики.

Інформацію про те, як допомогти Україні, можна знайти на сторінці RazomForUkraine, а також на сайті руху Global Citizen.

Нарешті, рахунки для допомоги Українській асоціації юдаїки та її членам ви можете знайти тут

Слава Україні! Слава українським захисникам!