Автобіографічна лекція Павла-Роберта Маґочія «Як я став україністом» (4 червня 2018)

Magocsi_lecture_KMA_June_4_2018_small.jpg

 

Українсько-єврейська зустріч (Ukrainian Jewish Encounter), Українська асоціація юдаїки, магістерська програма з юдаїки в НаУКМА та кафедра історії НаУКМА запрошують на автобіографічну лекцію Павла-Роберта Маґочія «Як я став україністом».

Лекція відбудеться 4 червня 2018 року о 18:00​ в Музеї НаУКМА (вул. Сковороди 2).

Відомий історик розповість про відмінності між «старими» і «новими» українськими й україністичними науковими осередками за кордоном, про свої контакти з академічними колами української еміграції США і Канади повоєнного покоління (НТШ у США, НТШ у Канаді, УВАН) і західними україністами наступного покоління. Дослідник намалює узагальнений образ дослідника-україніста у північноамериканських університетах 1970-х–1980-х років і торкнеться теми тогочасних зв’язків між західними україністами і науковим середовищем УРСР.

Павло-Роберт Маґочій – професор Торонтського університету, фахівець із історії Центрально-Східної Європи, картограф. Автор численних наукових і науково-популярних праць із історії України і її окремих регіонів, Словаччини, Канади, упорядник і головний редактор кількох фундаментальних довідкових видань. Найважливіші праці — «The Shaping of a National Identity: Subcarpathian Rus’, 1848–1948» (1978), «Historic Atlas of East Central/Central Europe» (1993), «The Roots of Ukrainian Nationalism: Galicia as Ukraine's Piedmont» (2002) та «Україна: історія її земель та народів» (2012).

Подія на Фейсбуці.