Міні-курс Гелени Рімон «Івритомовна поезія та формування ізраїльської ідентичності» (12–15 лютого 2018)

Rimon_mini_course_KMA_Feb._12-15_2018_small.jpg

 

Магістерська програма з юдаїки в НаУКМА, кафедра історії НаУКМА, Єврейський університет у Єрусалимі, Українська асоціація юдаїки та Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні запрошують 12–15 лютого 2018 року на міні-курс Гелени Рімон «Івритомовна поезія та формування ізраїльської ідентичності».

Курс передбачає коментоване читання класичних текстів івритомовної поезії (в оригіналі й перекладі) з використанням музичних інтерпретацій. Рефлексії про образ ліричного героя в обраних текстах допомагають зрозуміти загальну динаміку розвитку самобутньої ізраїльської ідентичності в івритомовній літературі ХХ століття на різних етапах її історії («Відродження», поезія другої алії і експресіонізм, неосимволізм, «нова поезія», постмодернізм).

Гелена Рімон (Єрусалим) – ізраїльська дослідниця івритомовної літератури ХХ століття. Викладає в Аріельському університеті. Авторка книги «Еврейская литература Нового времени» і близько 100 наукових і публіцистичних статей івритом, російською та англійською мовами. За її редакції виходили, зокрема, антологія івритомовної літератури в перекладах російською, збірник новел Ш. Й. Аґнона в російському перекладі та два збірники праць М. Бахтіна в перекладі на іврит.

Розклад занять:
12 лютого, понеділок, 11:40, 13:30
13 лютого, вівторок, 11:40
14 лютого, середа, 11:40
15 лютого, четвер, 11:40

Курс передбачає попереднє ознайомлення з джерелами.
Щоб отримати матеріал до курсу, напишіть на MagistJudaica@gmail.com

Лекції відбудуться за адресою: вул. Волоська 8/5, 5-й корпус НаУКМА, підвальне приміщення (офіс програм із юдаїки), ауд. 2

Подія на Фейсбуці