Публічна лекція Олени Стамової «Творчість Шмуеля Йосефа Агнона» (17 листопада 2019)

 

Lecture_Stamova_2019-11-17_final_page-0001 (2).jpg

 

Українська асоціація юдаїки, магістерська програма з юдаїки в НаУКМА та єврейський центр «Халом» запрошують 17 листопада о 13:20 на лекцію Олени (Міхаль) Стамової «Творчість Шмуеля Йосефа Аґнона: містичний реалізм, навіяний фольклором українських євреїв», що відбудеться в рамках науково-популярного лекторію УАЮ «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності».

Лекцію присвячено самобутній творчості лауреата Нобелівської премії з літератури Шмуеля Йосефа Аґнона, який мешкав і працював у Ізраїлі, а з’явився на світ у галицькому місті Бучачі. Значне місце в його творчості посідає опис традицій і побуту євреїв України, серед яких він народився й виріс.

Лекторка розповість про життя письменника, присутні в його творах мотиви й образи, символізм, поширений у європейських літературах початку ХХ сторіччя. Слухачі дізнаються про змальовані літератором містичні подорожі до релігійних просторів та паралельні виміри, описані ним реалістичні перетворення — про все те, що робить світ творів Аґнона загадковим і привабливим.

Про лекторку:

Олена (Міхаль) Стамова — аспірантка Донецького національного університету імені Василя Стуса (Вінниця), випускниця магістерської програми з юдаїки Національного університету «Києво-Могилянська академія». Працює над дисертацією про концепт душі у творчості Ш. Й. Аґнона. Директорка освітніх програм громади консервативного юдаїзму «Масорет».

Лекція відбудеться у неділю 17 листопада 2019 року о 13:20 у приміщенні єврейського центру «Халом» (вул. Казимира Малевича 86-о, ауд. 302).

Вхід безкоштовний, форму для реєстрації розміщено за посиланням

Реєстрація триває до 22:00 16 листопада.

Подія на Фейсбуці.

Лекторій Української асоціації юдаїки відбувається за сприяння Голландського єврейського гуманітарного фонду.